Kremasta juha s povrćem

Poziciju omiljenih recepata u kategoriji comfort fooda bespogovorno zauzimaju juhice. Jedan takav okusom bogat i nutritivnim vrijednostima oplemenjen recept garantiraju sastojci poput graha, graška i O'Plant Zob biljnog napitka. Kremasta juha s povrćem zagrijat će vam dušu i tijelo. Zahvaljujemo blogerici Suzani Mušak na ustupljenom receptu.

  • 25 min
Kremasta juha s povrćem

Sastojci

Priprema

  1. Limenku graha procijedite i operite. Od ukupne količine graha, 300 g stavite u blender, dodajte 300 ml O'Plant Zob biljnog napitka, sol i nutritivni kvasac, pa sve zajedno smiksajte da dobijete glatki, bijeli umak.
  2. Na maslinovom ulju popecite sitno nasjeckan crveni luk, sitno nasjeckan češnjak, dodajte pelate, koncentrat rajčica, Passatu, vodu, bijeli umak, papar i Vegetu BIO.
  3. Kada zakuha dodajte grašak, ostatak bijelog graha i tjesteninu. Nakon 7-8 minuta i brokulu pa kuhajte još nekoliko minuta da brokula omekša
  4. Na samom kraju dodajte špinat i skinite s vatre.

Posluživanje: Ostavite jelo da se jelo kratko ohladi, a okusi prožmu, pa poslužite.

Savjet: U ovu juhu možete dodati malo šećera.

Juhe koje griju dušu

Nešto fino "na žlicu"