Slastice i kolači

Slatka napast

Kocke od limuna

Kocke od limuna namijenjene su svima koji vole osvježavajući, kiselkasti okus limuna, a ne vole uključivati pećnicu da bi napravili kolač. Zahvaljujemo blogerici Doris na ustupljenom receptu.

  • 30 min
  • Jednostavno
Kocke od limuna

Sastojci

Za podlogu:

  • 1/2 šalice + 2 žlice kokosovih pahuljica (ribani kokos)
  • 1/4 šalice agavinog sirupa (može i javorov)
  • 1/4 šalice otopljenog kokosovog ulja
  • prstohvat soli
  • 1 + 1/2 šalica sirovih indijskih oraščića

Za puding kremu:

  • 6 žlica Dolcela Gussnela
  • 2 Dolcela Limun šećera
  • 1/2 šalice sojinog mlijeka
  • 1/4 šalice javorovog sirupa
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • korica limuna
  • sok 2 limuna (100 ml)
  • 2 žlice otopljenog kokosovog ulja
  • 1 konzerva kokosovog mlijeka (2 šalice)

Priprema

  1. U sjeckalicu ili multipraktik stavite indijske oraščiće i sameljite ih u brašno. Prebacite ih u zdjelu, dodajte preostale sastojke za podlogu i umijesite u ljepljivo tijesto.
  2. U silikonski kvadratni kalup (promjera 20x20cm) prebacite smjesu i ravnomjerno utisnite po dnu kalupa.
  3. U posudu za kuhanje ulijte kokosovo mlijeko, ulje, sok limuna, vaniliju, limun šećer i javorov sirup te pustite da se zagrije.
  4. U zdjelicu ulijte sojino mlijeko, dodajte Gussnel, dobro pomiješajte, a zatim dodajte u vruće kokosovo mlijeko zajedno s koricom limuna. Na laganoj vatri kuhajte uz neprestano miješanje dok se ne zgusne u kremu. Pripremljenu kremu pustite da se malo ohladi, uz povremeno miješanje.
  5. Malo ohlađenu kremu izlijte na podlogu, poravnajte i pustite da se još malo ohladi prije stavljanja u hladnjak.
  6. Kada se krema sasvim stisnula, kolač izvadite iz kalupa i narežite kocke.

Posluživanje: Prije posluživanja, kolač možete posipati šećerom u prahu. 

Savjet: Ako ne koristite silikonski kalup za podlogu, nego obični, potrebno ga je dobro nauljiti i obložiti papirom za pečenje.

ŠEĆERU BAJ-BAJ

Jedna slatka briga manje