Stroganoff s teletinom
- Recept by coolinarika.com -Mesno jelo čiji su glavni sastojci teletina, šampinjoni, senf i vrhnje za kuhanje, krije se pod nazivom Stroganoff s teletinom.
Priprema
Teletinu narežite na tanke odreske, a zatim na trakice. Na zagrijanom maslacu popecite narezano meso koje zatim izvadite iz posude. U tavu dodajte sitno nasjeckan luk, popecite ga, a potom dodajte narezane šampinjone. Meso vratite u posudu. Ulijte vino, dodajte Vegetu, crni papar, muškatni oraščić, podlijte s malo tople vode i pirjajte da meso omekša. Pred kraj dodajte senf, sitno narezane kisele krastavce i vrhnje. Umiješajte brašno razmućeno u malo vode i pirjajte nekoliko minuta da dobijete umak željene gustoće te po potrebi posolite.
Posluživanje: Stroganoff poslužite s pireom od krumpira.
Savjet: Meso popecite na jačoj vatri, a za prilog koristite Pire Podravka.