Brza double choco torta
- Recept by coolinarika.com -Savršenu harmoniju svijetle i tamne čokolade pripremite na finom biskvitu od lješnjaka. Ukrasite čokoladnim ostrušcima i uživajte u divnoj kombinaciji slatkog okusa.
Priprema
Pripremite čokoladni biskvit. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, kakaom i lješnjacima. Odvojite bjelanjke od žumanjaka i izmiješajte bjelanjke u čvrsti snijeg dodajući prstohvat soli. Uz miješanje postepeno dodajte šećer dok ne dobijete glatku pjenu. Lagano umiješajte žumanjke, a zatim rastopljeni maslac, mlijeko i smjesu od lješnjaka. Tijesto ulijte u kalup za torte (Ø 20 cm) namašćen i prekriven papirom za pečenje te pecite u pećnici zagrijanoj na 160°C oko 20 minuta. Pustite da se biskvit ohladi, skinite papir i vratite ga u kalup. Za pripremu svijetle kreme, u posudu ulijte 200 ml hladnog mlijeka i 100 ml slatkog vrhnja te dodajte sadržaj mješavine za pripremu svijetlog deserta. Miješajte električnom miješalicom srednjom brzinom točno 1 minutu. Kremu zatim nanesite na biskvit. Za pripremu tamne kreme, u drugu posudu ulijte 200 ml hladnog mlijeka i 100 ml slatkog vrhnja te dodajte sadržaj mješavine za pripremu tamnog deserta. Miješajte električnom miješalicom srednjom brzinom točno 1 minutu. Kremu zatim nanesite preko svijetle kreme. Ostavite tortu u hladnjaku najmanje 30 min prije nego skinete kalup i prelijete ganachem. Za ganache, slatko vrhnje zagrijte do vrenja i prelijte preko nasjeckane čokolade. Promiješajte da se čokolada otopi te prelijte preko torte.
Posluživanje: Po obodu pospite nasjeckane lješnjake i ukrasite čokoladnim ostrušcima ili/i Kviki choco lolsima.
Savjet: Čokoladni biskvit možete još jednostavnije pripremiti i od Dolcela Čokoladnih muffina u koje je potrebno dodati lješnjake.