Vegeta

Bogatstvo okusa u jednoj žlici

Ljetna pita od riže

Poigrajte se izradom bogate ljetne pite od riže, pršuta i povrća koja je jednako ukusna u toploj i hladnoj varijanti, a idealna uz salatu začinjenu aceto balsamicom i maslinovim uljem.

  • 90 min
Ljetna pita od riže

Sastojci

Za posluživanje:

  • 200 g rikole
  • aceto balsamico
  • maslinovo ulje

Priprema

  1. U većoj posudi zagrijte ulje pa dodajte sitno narezani luk, pršut narezan na trakice i protisnuti češnjak. Popecite uz miješanje, dodajte rižu, 400 ml vode,  Vegetu i promiješajte. Smanjite vatru na najmanje i kuhajte poklopljeno 10-ak minuta.
  2. Maknite s vatre, pospite smrznutim graškom, ponovno poklopite i ostavite stajati 10 minuta. Zatim promiješajte i ostavite da se otklopljeno hladi 20 minuta.
  3. U rižu dodajte grubo rezanu rajčicu, parmezan, lagano umućena jaja, bosiljak, crni papar, origano, peršin i dobro promiješajte.
  4. Smjesu riže stavite u namašćeni kalup za tortu Ø 26 cm koji ste obložili i papirom za pečenje i pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
  5. Pitu izvadite i ostavite da se ohladi 10 minuta.Stavite je na dasku za rezanje i narežite na kriške.

Posluživanje: Poslužite na rikoli nakapanoj acetom balsamicom i maslinovim uljem.

Savjet: Umjesto pršuta možete upotrijebiti i pancetu.

Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži