Ukusne sarmice

Pire krumpir u kombinaciji sa sarmom od teletine i malo origana ukusna je kombinacija koja će vas zagrijati za hladnog vremena.

  • 80 min
  • Srednje zahtjevno
Ukusne sarmice

Sastojci

Priprema

  1. Glavici kupusa izdubite korijen, odvojite listove, uronite ih u kipuću slanu vodu i blanširajte nekoliko minuta, a zatim odmah stavite u hladnu vodu da se ohlade.
  2. Sadržaj vrećice Fanta promiješajte sa 100ml mlake vode i ostavite stajati nekoliko minuta.
  3. U zdjelu stavite meso, rižu, papriku i rajčicu narezanu na male kockice, origano i Fant za punjenu papriku i sarmu pa sve dobro promiješajte.
  4. Listovima kupusa odstranite zadebljale dijelove, na svaki stavite dio nadjeva i savijte u sarme. Krajeve dobro uvijte da se sarme pri kuhanju ne odmotaju.
  5. Ostatak kupusa narežite na rezance i stavite na dno prikladne posude, na njih kružno posložite sarme, a zatim ih zalijte vodom da prekrije sadržaj.
  6. Kuhajte 20-25 minuta ili dok riža ne omekša. Potkraj kuhanja dodajte pasiranu rajčicu, maslinovo ulje, posolite i poparite

Posluživanje: Ukusne sarmice poslužite s pire krumpirom.

Savjet: Umjesto slatkog kupusa možete upotrijebiti listove loćike ili kelja.

BEZGLUTENSKA HRANA

Mala, a tako nezgodna bjelančevina