Fino varivo od povrća s popečcima
- Recept by coolinarika.com -Lagano kuhano varivo s povrćem posluženo uz popečke sa žitaricama i grahom jednostavan je odabir finog jela.

Priprema
Mrkvu, krumpir i crvenu papriku narežite na kockice, a kelj na trakice. Mrkvu, krumpir, crvenu papriku i grašak popecite na ulju do lijepe zlatne boje. Dodajte 800 ml mlake vode, umiješajte sadržaj vrećice Fanta i pustite da zavri. Dodajte narezani kelj i kuhajte na laganoj vatri dok povrće ne omekša te povremeno promiješajte. Dodajte pasiranu rajčicu, po potrebi dolijte vode i posolite. Kratko prokuhajte i poslužite sa popečcima. Dok se varivo kuha pripremite popečke. Sadržaj jedne vrećice pomiješajte sa 110 ml mlake vode. Smjesu ostavite stajati 10 minuta. Od pripremljene smjese vlažnim rukama oblikujte 4 popečka, debljine oko 1 cm. U tavi zagrijte količinu ulja koja odgovara otprilike polovini debljine popečka. Pecite popečke na srednjoj temperaturi do željene hrskavosti (sa svake strane oko 4 minute). Pečene popečke odložite na papirnati ubrus kako bi upio višak masnoće.
Savjet: Umjesto smrznutog graška možete koristiti ocijeđeni grašak iz limenke, ali ga u tom slučaju dodajete zajedno s keljom.