Puding

Zadrhtite od uzbuđenja

Čokoladni puding s voćem i šlagom

Prhki izlomljeni keksi s marelicama, ribizlima i lješnjacima u kombinaciji s posebnim pudingom od čokolade savršen su desert za prisjećanje na lijepe prošle dane.

  • 20 min
  • Jednostavno
Čokoladni puding s voćem i šlagom

Sastojci

  • 2 – 3 žlice soka ocijeđene naranče
  • 120 g ribiza
  • 2-3 marelice
  • 15 g nasjeckanih poprženih lješnjaka
  • 1 Premium puding čokolada Dolcela
  • 4 žlice šećera
  • 500 ml mlijeka
  • 1 Šlag pjena Dolcela
  • 100 ml vode
  • 40 g prhkih čajnih keksa (Petit Beurre i sl.)

Priprema

  1. Kekse razlomite na manje komade, posložite u četiri čaše za serviranje i pokapajte narančinim sokom.
  2. Po keksima rasporedite ribiz i narezane marelice. Pospite nasjeckanim lješnjacima.
  3. Prašak za puding pomiješajte sa šećerom i sedam žlica mlijeka.
  4. Ostatak mlijeka zakuhajte, uklonite s vatre i umiješajte razmućeni puding.
  5. Vratite na vatru i miješajući kuhajte 1-2 minute. Vruć puding prelijte preko voća i ostavite neka se ohladi.
  6. Hladnoj vodi dodajte sadržaj vrećice šlag pjene i miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete čvrst šlag.

Posluživanje: Ohlađeni puding ukrasite šlagom i poslužite.

Savjet: Ako nemate svježih marelica, možete upotrijebiti  marelice iz kompota, a čokoladni puding možete zamijeniti pudingom od vanilije.

Ajvar

Razmazi svoje nepce