Čokoladni puding s voćem i šlagom
- Recept by coolinarika.com -Prhki izlomljeni keksi s marelicama, ribizlima i lješnjacima u kombinaciji s posebnim pudingom od čokolade savršen su desert za prisjećanje na lijepe prošle dane.

Priprema
Kekse razlomite na manje komade, posložite u četiri čaše za serviranje i pokapajte narančinim sokom. Po keksima rasporedite ribiz i narezane marelice. Pospite nasjeckanim lješnjacima. Prašak za puding pomiješajte sa šećerom i sedam žlica mlijeka. Ostatak mlijeka zakuhajte, uklonite s vatre i umiješajte razmućeni puding. Vratite na vatru i miješajući kuhajte 1-2 minute. Vruć puding prelijte preko voća i ostavite neka se ohladi. Hladnoj vodi dodajte sadržaj vrećice šlag pjene i miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete čvrst šlag.
Posluživanje: Ohlađeni puding ukrasite šlagom i poslužite.
Savjet: Ako nemate svježih marelica, možete upotrijebiti marelice iz kompota, a čokoladni puding možete zamijeniti pudingom od vanilije.