Rižoto s kozicama i šparogama

Rižoto s mirisom mora, šume i vina pripremljen s temeljcem iz Podravkine kuhinje idealan je odabir jela uz svježinu proljetnog dana.

  • 35 min
  • Srednje zahtjevno
Rižoto s kozicama i šparogama

Sastojci

Priprema

  1. Šparoge operite i odvojite od drvenastog dijela.
  2. U lim za pečenje na papir za pečenje posložite šparoge jednu do druge, premažite ih maslinovim uljem i stavite peći na 220 °C 10- 15 minuta.
  3. Temeljac pripremite tako da u 1 l kipuće vode dodate 2 povrtna temeljca, promiješate i kratko prokuhate.
  4. Na zagrijanom maslinovom ulju kratko popržite luk da se zažuti.
  5. Dodajte sitno nasjeckani češnjak, nasjeckani peršin i kratko popržite.
  6. Dodajte rižu i nastavite pržiti na srednjoj vatri dok se riža ne zastakli, a zatim dodajte repove kozice.
  7. Kratko popržite, podlijte s bijelim vinom i pirjajte dok vino u potpunosti ne ispari.
  8. Nastavite pirjati na laganoj vatri podlijevajući temeljcem.
  9. Pri kraju dodajte sušene rajčice.

Posluživanje: Kad je rižoto gotov, dodajte pripremljene šparoge narezane na manje komade, lagano pomiješajte i servirajte.

Savjet: Ako koristite kultivirane šparoge, prije pečenja ih 10-ak minuta prokuhajte u kipućoj slanoj vodi.

BILJE ZA OBILJE

Više okusa bez pokusa