Masline

Cure sline od masline

Brzo jelo od teletine i povrća

Fini odresci posuti popečenim sezamovim sjemenkama i posluženi s kuhanom rižom ili širokim rezancima biti će pravo rješenje za današnju enigmu kuhanja.

  • 40 min
  • Srednje zahtjevno
Brzo jelo od teletine i povrća

Sastojci

Priprema

  1. Meso narežite na tanje rezance, popecite ga na zagrijanom ulju do zlatne boje i izvadite iz tave.
  2. Luk i paprike narežite na rezance, tikvice i stapku celera na ploške, a zatim na štapiće.
  3. Na istom ulju popecite narezanu papriku, stapku celera i mladi luk. Na kraju dodajte tikvice i lagano pržite dok povrće ne omekša.
  4. Na istom ulju popecite narezanu papriku, stapku celera i mladi luk. Na kraju dodajte tikvice i lagano pržite dok povrće ne omekša.
  5. Meso vratite, dodajte kukuruz šećerac, mahune koje ste skuhali u hladnoj vodi, ocijedili i ohladili.
  6. Pospite 1 žlicom Vegete, promiješajte, podlijte vinom, lagano pirjajte oko 5 minuta te izmiješajte.
  7. Na kraju dodajte male rajčice narezane na polovice i kratko popecite.

Posluživanje: Pospite popečenim sezamovim sjemenkama i poslužite s kuhanom rižom ili širokim rezancima.

Savjet: Po želji dodajte čili papričicu ili tabasco.

Ajvar

Razmazi svoje nepce