Podravka

Jeger

jeger.png

Gusta juha od gljiva

Vrijeme vrganja inspirirat će vas za pripremu ove guste juhe s kockicama pancete, a lagani poprženi kroketi od sira i bjelanjka dat će posebnu čar ovom jesenjem jelu.

  • 25 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Gusta juha od gljiva

Sastojci

Kroketi

  • 1 bjelanjak
  • 100 g sira ribanca
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • ulje za prženje
  • 100 g kiselog vrhnja
  • 200 g Jegera Podravka

Priprema

  1. Sitno nasjeckani luk pirjajte na ulju do zlatnožute boje, zatim dodajte na sitne kockice narezanu pancetu i češnjak.
  2. Nakon nekoliko minuta pirjanja dok slanina porumeni i spoji se s lukom, dodajte na listiće narezane gljive.
  3. Kratko popirjajte pa zalijte s 800 ml vode.
  4. U preostalih 200 ml vode dobro razmutite juhu, pa ju umiješajte k gljivama.
  5. Nakon što juha prokuha nekoliko minuta dodajte slatko vrhnje, probajte te po potrebi još malo začinite i maknite s vatre.
  6. Krokete napravite tako da pomiješate bjelanjak sa sirom ribancem, oblikujte male valjčiće ili kuglice, uvaljajte ih u krušne mrvice te ih pržite u ulju.
  7. Gustu juhu od gljiva poslužite s kroketima od sira i malo kiselog vrhnja.
  8. Jeger ogulite, narežite na ploške i popržite na suhoj tavi.

Posluživanje: Poslužite s poprženim kruhom uz juhu.

Mala tajna: Podravkina juha od gljiva poslužit će nam kao odličan temeljac koji smo oplemenili svježim gljivama, nije potrebno zgušnjavati s brašnom i zaprškama.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 634 kcal / 2.650 kJ
Masti 16,50 g
Ugljikohidrati 20,06 g
Vlakna 1,47 g
Bjelančevine 24,34 g
Sol 2,08 g
Vitamin A 580,77 μg
Vitamin D 86,06 μg
Niacin 8,87 mg
Pantotenska kiselina 2,01 mg
Kalij 625,09 mg
Kalcij 267,91 mg
Fosfor 379,33 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma