Millefoglie

... recept sam dobila od moje dobre prijateljice iz Napulja ... jednostavan, brz i lagan desert ...

  • Jednostavno
Millefoglie

Sastojci

  • 3-4 kore za lisnato tijesto
  • 600 ml slatkog vrhnja
  • 400 ml mlijeka
  • 100 g šećera
  • 2 praška za puding okus vanilije
  • 2 vanilin burbon šećera
  • bobičasto voće po želji
  • slatko vrhnje za šlag po želji
  • šećer u prahu za posip

Priprema

  1. Za kremu:

    Zagrijati vrhnje za šlag i 2 dl mlijeka sa šećerom i vanilijom burbon.
    U preostalo mlijeko umutiti pudinge da nema grudica.
    Kada vrhnje i mlijeko zakuhaju u njih ukuhati puding.

     Ostaviti da se dobro ohladi zaklopljeno ili ja prekrijem sa prozirnom folijom (de se ne bi napravila korica)
    Ohlađeno dobro umutite mikserom da dobijete gustu kremu.

  2. Dok se hladi krema razvaljati kore za lisnato tijesto na veličinu lima ili koristiti već razvaljane. Svaku koru zasebno ispecite.

    Voće očistite.

  3. Na svaku koru špricom za kreme našpricajte kremu i po njoj poredajte voće. Po želji (ja nisam) našpricajte ili premažite i sa šlagom.

    Zadnju koru ukrasite kremom (po želji šlagom), voćem i pospite šećerom u prahu.

Gulaš

Inspirirani tradicijom