Pohani šaran

Dravski šaran idealan je odabir za pripremu ovog jela s osvježavajućom salatom od graha, luka i bučinog ulja.

  • 40 min
  • Srednje zahtjevno
Pohani šaran

Priprema

  1. Šarana očistite, dobro operite i narežite na odreske.
  2. Posušite ga papirnatim ubrusom, pospite 1 žlicom Vegete, uvaljajte u kukuruzno brašno pomiješano s crvenom paprikom, paprom i češnjakom.
  3. Panirane odreske šarana stavite na dobro zagrijano ulje i pržite 5-6 minuta sa svake strane, odnosno dok ne dobijete zlatnožutu boju.
  4. Gotove odreske stavite na papirnati ubrus kako bi se upila masnoća od prženja.
  5. Za salatu, ocijeđenom grahu dodajte narezan luk, zalijte bučinim uljem, jabučnim octom, po potrebi posolite i lagano promiješajte.

Posluživanje: Uz pohanog šarana poslužite grah salatu s bučinim uljem.

Savjet: Nešto o šaranu. Najbolji je dravski šaran koji puno pliva i nije mastan.  

Gulaš

Inspirirani tradicijom