Voćna torta
- Recept by coolinarika.com -Nježna torta uljepšat će vam predstojeće proljeće, a s igrom voća koje volite dobit ćete laganu i blistavu slasticu.

Priprema
Na početku pripreme pomiješajte brašno, Gussnel i prašak za pecivo. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, lagano umiješavajući šećer i limun šećer. Dodajte žumanjke, vodu i na kraju lagano umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i Gussnelom. Smjesu izlijte u kalup za torte (Ø 26 cm) obložen papirom za pečenje. Pecite 25 – 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C. Dok se kolač peče, pripremite kremu. Gussnel pomiješajte sa šećerom, vanilin šećerom, žumanjcima i malo mlijeka. Preostalo mlijeko zakipite, maknite s vatre i umiješajte smjesu. Zagrijavajte uz miješanje da se krema zgusne. Maknite je s vatre i ohladite. U ohlađenu kremu umiješajte slatko vrhnje istučeno u šlag. Kremom premažite ohlađeni biskvit i preko nje položite narezano voće iz kompota i svježe voće. Preljev za torte pripremite tako da sadržaj vrećice pomiješate s 40 g (2 žlice) šećera i 3 žlice hladne vode koje ste izuzeli od 250 ml vode. Ostatak vode zagrijte do vrenja, maknite s vatre, ulijte pripremljenu smjesu i miješajući zagrijte do vrenja. Preljev hladite 1 minutu i prelijte voćem prekrivenu tortu.
Savjet: Dodavanjem slatkog vrhnja kremu ćemo razrahliti, dati joj laganiju teksturu i bolju mazivost.