Voćna torta

Nježna torta uljepšat će vam predstojeće proljeće, a s igrom voća koje volite dobit ćete laganu i blistavu slasticu.

  • 60 min
Voćna torta

Sastojci

Za biskvit

Za kremu

Za dekoraciju

  • 1 Preljev za torte Dolcela
  • 40 g šećera
  • 250 ml vode
  • 100 g kompota od marelica
  • 300 g voća (banana, jagoda, marelica...)

Priprema

  1. Na početku pripreme pomiješajte brašno, Gussnel i prašak za pecivo.
  2. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, lagano umiješavajući šećer i limun šećer. Dodajte žumanjke, vodu i na kraju lagano umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i Gussnelom.
  3. Smjesu izlijte u kalup za torte (Ø 26 cm) obložen papirom za pečenje. Pecite 25 – 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
  4. Dok se kolač peče, pripremite kremu. Gussnel pomiješajte sa šećerom, vanilin šećerom, žumanjcima i malo mlijeka.
  5. Preostalo mlijeko zakipite, maknite s vatre i umiješajte smjesu. Zagrijavajte uz miješanje da se krema zgusne.
  6. Maknite je s vatre i ohladite. U ohlađenu kremu umiješajte slatko vrhnje istučeno u šlag.
  7. Kremom premažite ohlađeni biskvit i preko nje položite narezano voće iz kompota i svježe voće.
  8. Preljev za torte pripremite tako da sadržaj vrećice pomiješate s 40 g (2 žlice) šećera i 3 žlice hladne vode koje ste izuzeli od 250 ml vode.
  9. Ostatak vode zagrijte do vrenja, maknite s vatre, ulijte pripremljenu smjesu i miješajući zagrijte do vrenja.
  10. Preljev hladite 1 minutu i prelijte voćem prekrivenu tortu.

Savjet: Dodavanjem slatkog vrhnja kremu ćemo razrahliti, dati joj laganiju teksturu i bolju mazivost.

Žitarice

Vrijedne vaše pažnje