Brzi rižoto

Praktičnom umaku od gljiva pridružite korjenasto povrće, rižu, svježi sir, češnjak i mirisni prošek u obliku rižota. Naravno, na jednostavan i brz način.

  • 30 min
  • Jednostavno
Brzi rižoto

Sastojci

  • 300 g riže
  • 50 ml ulja
  • 200 g poriluka
  • 100 g mrkve
  • 50 g peršinova korijena
  • 900 ml vode
  • 1 vrećica Krem juhe od šampinjona Podravka
  • 50 ml prošeka
  • 2 češnja češnjaka
  • 150 g svježeg sira
  • 1 žlica nasjeckanog peršina

Priprema

  1. Skuhajte rižu, ali ne do kraja i ocijedite.
  2. Na ulju popecite poriluk narezan na kolutiće, naribanu mrkvu i peršinov korijen. Podlijte s oko 50 ml vode i kratko pirjajte.
  3. Dodajte preostalu vodu, sadržaj vrećice Krem juhe od šampinjona Podravka, pa pjenjačom miješajte dok ne zakipi.
  4. Kuhajte 5 minuta na laganoj vatri. Umiješajte prošek, nasjeckani češnjak i rižu. Sve dobro promiješajte i uz stalno miješanje kuhajte 2-3 minute.

Posluživanje: Tavu s rižotom maknite s vatre, umiješajte svježi sir, pospite nasjeckanim peršinom i poslužite.

Savjet: Za još kremastiji rižoto pred sam kraj kuhanja dodajte žličicu maslaca, malo parmezana, promiješajte te pustite da odstoji 2 minute.

ADIO ADITIVI!

Poznata jela bez nepoznatih sastojaka