Vegeta

Mažuran usitnjeni

Vegeta maestro mazuran 3d

Ujušak s gurmanskom kobasicom

Za sve one koji ne mogu bez mesa, a ljubitelji su jušnatih jela predlažemo ovaj jednostavan recept koji će biti gotov u nekoliko trenutaka.

  • 35 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Ujušak s gurmanskom kobasicom

Sastojci

Za posluživanje

  • 1 žličica nasjeckanog peršina

Priprema

  1. Na ulju kratko popecite kobasice narezane na kolutiće i krumpir narezan na kockice.
  2. Podlijte s 200 ml vode i kuhajte na laganoj vatri oko 10 minuta dok krumpir ne omekša.
  3. Dolijte preostalu vodu, dodajte mažuran i sadržaj vrećice Krem juhe od gljiva. Kuhajte na laganoj vatri oko 10 minuta.
  4. Povremeno promiješajte, a potkraj dodajte vino, protisnuti češnjak i po potrebi posolite.

Posluživanje: Pospite peršinom i poslužite.

Savjet: Juhu možete dodatno obogatiti kockicama mrkve i korijena celera koje stavite zajedno s krumpirom.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 614 kcal / 2.567 kJ
Masti 37,63 g
Ugljikohidrati 52,50 g
Vlakna 4,03 g
Bjelančevine 16,66 g
Sol 3,93 g
Vitamin A 61,17 μg
Vitamin D 40,50 μg
Vitamin E 8,18 mg
Niacin 7,38 mg
Kalij 1.299,99 mg
Kalcij 79,69 mg
Fosfor 297,09 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Natur

Po receptu majke prirode