Pohane palačinke sa šunkom i hladnim umakom od hrena
- Recept by coolinarika.com -Dobra je ideja iskoristiti namirnice koje ostanu nakon uskrsnog stola, pa to i učinite s ovim ukusnim jelom koje će vas svojim okusima još uvijek malo držati u blagdanskom raspoloženju.
![Pohane palačinke sa šunkom i hladnim umakom od hrena](https://podravkaiovariations.azureedge.net/909883b8-63b3-11eb-bcdb-0242ac12003e/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Od brašna, jaja, mlijeka i soli izmiješajte glatku smjesu za palačinke. Šunku narežite na sitne kockice, dodajte naribani sir, sjeckanu rajčicu, sol i papar. Ispecite palačinke, kada se malo ohlade na svaku stavite nadjev i savijte.
Paniranje
Punjene palačinke uvaljajte u brašno, zatim u razmućena jaja i na kraju u krušne mrvice. Pecite ih u vrućem dubokom ulju oko 5 minuta, odnosno dok palačinke ne dobiju zlatnožutu boju.
Priprema umaka
Krastavac naribajte na sitni ribež, pomiješajte s majonezom, hrenom i kiselim vrhnjem te začinite solju i paprom.
Posluživanje: Poslužite s umakom od hrena ili nekim drugim na bazi vrhnja ili majoneze.
Savjet: Svima nam ostane nešto šunke nakon uskrsnog doručka te Vam predlažem kako iskoristiti šunku.