Pohane palačinke sa šunkom i hladnim umakom od hrena

Dobra je ideja iskoristiti namirnice koje ostanu nakon uskrsnog stola, pa to i učinite s ovim ukusnim jelom koje će vas svojim okusima još uvijek malo držati u blagdanskom raspoloženju.

  • 45 min
  • Jednostavno
Pohane palačinke sa šunkom i hladnim umakom od hrena

Sastojci

Za nadjev

Za umak

Za paniranje

Priprema

  1. Od brašna, jaja, mlijeka i soli izmiješajte glatku smjesu za palačinke.
  2. Šunku narežite na sitne kockice, dodajte naribani sir, sjeckanu rajčicu, sol i papar.
  3. Ispecite palačinke, kada se malo ohlade na svaku stavite nadjev i savijte.

Paniranje

  1. Punjene palačinke uvaljajte u brašno, zatim u razmućena jaja i na kraju u krušne mrvice.
  2. Pecite ih u vrućem dubokom ulju oko 5 minuta, odnosno dok palačinke ne dobiju zlatnožutu boju.

Priprema umaka

  1. Krastavac naribajte na sitni ribež, pomiješajte s majonezom, hrenom i kiselim vrhnjem te začinite solju i paprom.

Posluživanje: Poslužite s umakom od hrena ili nekim drugim na bazi vrhnja ili majoneze.

Savjet: Svima nam ostane nešto šunke nakon uskrsnog doručka te Vam predlažem kako iskoristiti šunku.

Gulaš

Inspirirani tradicijom