Slane kiflice sa sirom i šunkom

Idealna kombinacija šunke i sira najbolje će doći do izražaja u omiljenim kiflicama. Njihova još bolja strana je što ih možete pripremiti i sa slatkim punjenjem ili ih jednostavno poslužite prazne. Zahvaljujemo autoru Vedranu Boškoviću na ustupljenom receptu.

  • 45 min
  • Jednostavno
Slane kiflice sa sirom i šunkom

Sastojci

  • 1 Dolcela Kiflice
  • 50 ml ulja
  • 175 ml tople vode
  • 100 g mladog kravljeg sira
  • 200 g krem sira
  • 50 g pršuta
  • prstohvat soli
  • 1 jaje
  • 2 žlice sezama

Priprema

  1. Krem sir stavite u zdjelu srednje veličine, dodajte mu sitno narezani pršut i izmrvljeni kravlji sir. Malo posolite i izmiješajte.
  2. U veću zdjelu uspite mješavinu za kiflice, instant kvasac iz pakiranja, ulijte toplu vodu i ulje.
  3. Sve zajedno miksajte električnim mikserom na srednjoj brzini 3-4 minute.
  4. Tijesto podijelite na 2 dijela, stavite ih na pobrašnjenu radnu površinu i razvaljajte ih u krugove debljine 3-5 mm. Svaki dio narežite na 12 trokuta.
  5. Na svaki trokut stavite malo pripremljene smjese za punjenje.
  6. Zarolajte trokute sa šireg kraja prema užem. Ponovite postupak s drugom polovicom tijesta.
  7. Pripremljene kiflice premažite razmućenim jajetom i pospite sezamom.
  8. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 15-18 minuta.

Posluživanje: Poslužite odmah.

Savjet: Dolcela kiflice možete puniti slanim i slatkim nadjevom, a možete ih poslužiti i prazne, pripremljene prema uputi na pakiranju.

OD VIŠKA GLAVA BOLI

Nek okus dođe u fokus