Slane kiflice sa sirom i šunkom
- Recept by coolinarika.com -Idealna kombinacija šunke i sira najbolje će doći do izražaja u omiljenim kiflicama. Njihova još bolja strana je što ih možete pripremiti i sa slatkim punjenjem ili ih jednostavno poslužite prazne. Zahvaljujemo autoru Vedranu Boškoviću na ustupljenom receptu.
Priprema
Krem sir stavite u zdjelu srednje veličine, dodajte mu sitno narezani pršut i izmrvljeni kravlji sir. Malo posolite i izmiješajte. U veću zdjelu uspite mješavinu za kiflice, instant kvasac iz pakiranja, ulijte toplu vodu i ulje. Sve zajedno miksajte električnim mikserom na srednjoj brzini 3-4 minute. Tijesto podijelite na 2 dijela, stavite ih na pobrašnjenu radnu površinu i razvaljajte ih u krugove debljine 3-5 mm. Svaki dio narežite na 12 trokuta. Na svaki trokut stavite malo pripremljene smjese za punjenje. Zarolajte trokute sa šireg kraja prema užem. Ponovite postupak s drugom polovicom tijesta. Pripremljene kiflice premažite razmućenim jajetom i pospite sezamom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 15-18 minuta.
Posluživanje: Poslužite odmah.
Savjet: Dolcela kiflice možete puniti slanim i slatkim nadjevom, a možete ih poslužiti i prazne, pripremljene prema uputi na pakiranju.