Kapri torta s jagodama
- Recept by coolinarika.com -Pjenasti meringue, žele od jagoda i krema od žumanjaka svojim okusom i bojama mami na kušanje. Ako ste u blizini mora, ugođaj kušanja odgovarat će i njenom porijeklu.

Priprema
Za podlogu Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg i postepeno dodajte šećer u prahu uz miješanje. Na kraju umiješajte sok limuna. Šaum stavite u kalup za torte (Ø 26 cm ili četvrtasti kalup 35x20 cm) obložen papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 150 °C oko sat vremena.
Za kremu od jagoda
Narezane jagode prelijte vodom, s pola količine šećera i pustite da zavriju. Prašak za puding pomiješajte s preostalim šećerom i 10 žlica vode te umiješajte u vodu s jagodama i skuhajte puding. Puding malo ohladite te izlijte preko ohlađene kore.
Za kremu od žumanjaka
Žumanjke, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte te dodajte brašno i mlijeko (ili slatko vrhnje). Smjesu kuhajte na pari dok se ne zgusne, ohladite i umiješajte razrađeni maslac. Tortu ukrasite šlagom (od tučenog slatkog vrhnja) i dobro ohladite prije posluživanja.
Posluživanje: Tortu dodatno ukrasite jagodama, preljevom ili čokoladnom glazurom.
Savjet: Umjesto svježih jagoda možete koristiti smrznute jagode ili maline te šumsko voće.