Piletina na brazilski s kokosovim mlijekom

Kokosovo mlijeko jedna je od osnovnih namirnica brazilske kuhinje, pa se osim za koktele i deserte koristi i u mesnim jelima. Isprobajte začinjenu piletinu s kokosovim umakom i uživajte u okusima dalekog Brazila.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Piletina na brazilski s kokosovim mlijekom

Sastojci

Priprema

  1. Piletinu operite i dobro posušite.
  2. Kim, kurkumu, kajenski papar, korijander i Vegetu zajedno dobro promiješajte, pa s dobivenom mješavinom dobro natrljajte piletinu.
  3. U veću tavicu stavite 2 žlice maslinovog ulja da se dobro zagrije.
  4. Na njega stavite piletinu i na srednjoj vatri pecite 10-ak minuta sa svake strane kako piletina u sredini ne bi ostala sirova.
  5. Piletinu izvadite iz tavice, a u nju dodajte preostalo ulje, sitno nasjeckani luk, protisnuti češnjak, naribani đumbir i narezani feferon očišćen od sjemenki. Lagano pecite 5 minuta ili dok se luk ne zažuti.
  6. Rajčicu ogulite, odstranite joj koštice, narežite na kockice i stavite na luk te pirjajte još 5-8 minuta.
  7. Dodajte kokošji temeljac, umiješajte kokosovo mlijeko i kada zakuha uklonite s vatre i umiješajte peršin. Po potrebi još posolite i popaprite.

Posluživanje: Umak prelijte preko piletine, a kao prilog poslužite rižu.

Savjet: Kokosovo mlijeko možete zamijeniti mlijekom ili vrhnjem za kuhanje u koje ste kratko namočili kokosovo brašno te ga potom možete, ali i ne morate procijediti.

ADIO ADITIVI!

Poznata jela bez nepoznatih sastojaka