Šarlota s breskvama

Pripremite šarlotu s breskvama koja je vrlo omiljena među slasticama, a vizualno privlačna žuto-bijela kombinacija komadića breskvi u bijeloj kremi bit će posebno neodoljiva ljubiteljima voćnih okusa.

  • 40 min
  • Srednje zahtjevno
Šarlota s breskvama

Sastojci

Priprema

  1. Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte mlijeko i kuhajte na pari uz neprekidno miješanje dok se krema ne zgusne.
  2. Maknite s vatre, umiješajte maraskino (50 ml) i namočene listiće želatine. Posudu stavite u hladnu kupelj i ohladite uz povremeno miješanje.
  3. U međuvremenu jedan biskvit izrežite na 12 dijelova. Okruglu visoku posudu promjera 19 cm obložite prianjajućom folijom.
  4. Biskvit poprskajte otopinom soka iz kompota pomiješanog s maraskinom (20 ml) i posložite po obodu zdjele (tako da rub jednog dijela prelazi preko drugog dijela).
  5. Bjelanjke istucite u snijeg, a slatko vrhnje u šlag i umiješajte u ohlađenu kremu.
  6. Breskve iz kompota narežite na kocke (dio ostavite za ukrašavanje) i umiješajte u kremu.
  7. Pripremljenu kremu ulijte u zdjelu i sve prekrijte drugim biskvitom izrezanim na dimenziju površine zdjele te poklopite kolač i poprskajte sokom.
  8. Kolač ostavite u hladnjaku nekoliko sati (ili do drugog dana), a zatim prebacite na tanjur za posluživanje.

Posluživanje: Prije posluživanja skinite foliju i kolač ukrasite narezanim breskvama.

Savjet: Ovaj kolač možete pripremiti i s piškotama, a kolač će se lakše izvaditi iz zdjele ako je nakon preokretanja pokrijete hladnom krpom i ostavite stajati 5 minuta.

Začini inspiracije

Monozačini