Božićni muffini s nadjevom od jabuka

Kada poželite muffine brzo i jednostavno možete pripremite ove osvježavajuće s nadjevom od jabuka i ukrasite ih šlag kremom ili iscrtajte božićne simbole pomoću otopljene čokolade.

  • 50 min
  • Srednje zahtjevno
Božićni muffini s nadjevom od jabuka

Sastojci

Za ukrašavanje

Priprema

  1. Mješavinu za muffine uspite u posudu pa dodajte jaje, cimet, ulje i vodu. Sve zajedno miješajte električnom miješalicom na srednjoj brzini 3-4 minute dok ne dobijete glatko tijesto.
  2. Jabuku naribajte i pomiješajte sa šećerom u prahu.
  3. U kalup za muffine umetnite 12 papirnatih košarica. Žlicom u njih ravnomjerno rasporedite pripremljeno tijesto. Po jednu žličicu naribanih jabuka (oko 7 g) stavite na sredinu površine tijesta i lagano utisnite.
  4. Pecite oko 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
  5. Pečene muffine ostavite neka se ohlade u kalupima.
  6. Šlag kremu uspite u hladno mlijeko i dobro izradite električnom miješalicom dok ne postane gusto. Dodajte šlagfix i miješajte još 1 minutu.
  7. Šlag kremu stavite u slastičarsku vrećicu i njome ukrasite muffine.

Posluživanje: Na svaki muffin stavite po 1 bombon i poslužite.

Savjet: Po želji, muffine možete ukrasiti limunskom glazurom i šarenim čokoladnim mrvicama ili iscrtajte božićne simbole (jelka, pahuljica) pomoću otopljene tamne ili bijele čokolade.

PASTA

Zbogom sjeckanju i neugodnim mirisima