Masline

Cure sline od masline

Kozice i škampi u marinadi od rikule i bosiljka

Za pripremu ove gozbe od rakova najviše vremena oduzet će vam mariniranje. U 90 minuta sljubljivanja kozica i škampa s marinadom, spojit će se ono najbolje od okusa i mirisa svih sastojaka. Nakon kratkog pečenja na roštilju preostaje vam samo uživanje u okusima Mediterana.

  • 50 min
  • Srednje zahtjevno
Kozice i škampi u marinadi od rikule i bosiljka

Sastojci

  • 1 kg kozica i škampa

Za marinadu

  • 80 g mlade rikule
  • 2-4 žlice limunova soka
  • 2 žličice Vegete Natur
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 limun
  • 40 g popečenih pinjola
  • nekoliko listova bosiljka
  • 100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Za posluživanje

  • 100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Priprema

  1. Usitnite mladu rikulu u mužaru uz postepeno dodavanje maslinovog ulja.
  2. Zatim dodajte nekoliko listova bosiljka, popečene pinjole i limunov sok, pa sve dobro usitnite. Na kraju začinite s Vegetom češnjak mix.
  3. Premažite marinadu kistom preko repova kozica i cijelih škampa. Stavite marinirati u hladnjaku 90 minuta.
  4. Marinirane kozice i škampe ispecite na roštilju.

Posluživanje: Poslužite ih premazane mješavinom maslinova ulja i limuna.

Savjet: Tijekom pečenja rakove premazujte preostalom marinadom s grančicom ružmarina.

Ajvar

Razmazi svoje nepce