Pikantna piletina iz woka

Pikantniji okus piletini dat će chilli i crni papar, a egzotični prizvuk sojin umak i indijski oraščići – preostaje samo uživati u okusima.

  • 30 min
  • Jednostavno
Pikantna piletina iz woka

Sastojci

Za umak:

Priprema

  1. Piletinu narežite na kockice.
  2. Za marinadu pomiješajte jaje, đumbir, češnjak, škrob, Gussnel, umak od soje i malo chilija i soli. Marinadu prelijte preko piletine, promiješajte i prekriveno ostavite u hladnjaku 30 minuta.
  3. U woku zagrijte ulje (1 cm dubine) i pažljivo postupno dodajte mariniranu piletinu. Piletinu popecite da porumeni i postane hrskava, a zatim je izvadite šupljikavom grabilicom i ocijedite na upijajućem papiru.
  4. Iz tave uklonite ostatke ulja i vratite na vatru.
  5. Za umak, sitno nasjeckani luk popecite do zlatne boje.Dodajte nasjeckani češnjak, pasiranu rajčicu, med, sojin umak i chili i sol. Pirjajte da se sastojci umaka povežu, a zatim dodajte piletinu.
  6. Pirjajte još malo dok piletina ne postane gusta i ljepljiva te pospite mljevenim paprom i po potrebi posolite. Gotovo jelo pospite indijskim oraščićima i narezanim mladim lukom.

Posluživanje: Poslužite s kuhanom rižom.

Savjet: Umjesto pilećih prsa možete koristiti svinjetinu ili junetinu.

Paštete

Kruha i igara!