Fini kolačići s bademima

Bademi s mirisom vanilije daju osobnost ovim prhkim kolačićima. Posipajte ih šećerom u prahu i poslužite uz tople napitke i ugodne razgovore.

  • 30 min
  • Jednostavno
Fini kolačići s bademima

Sastojci

Priprema

  1. Maslac i šećer pjenasto izmiješajte.
  2. Umiješajte sir, bjelanjak, vanilin šećer, limunov sok i koricu.
  3. Dodajte brašno pomiješano sa solju i praškom za pecivo, mljevene bademe i sve dobro promiješajte. Pripremljenu smjesu ostavite stajati 60 minuta na hladnom mjestu.
  4. Žlicom grabite smjesu i stavljajte na lim obložen papirom za pečenje.
  5. Pospite listićima badema i pecite oko 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 180° C.

Posluživanje: Kolačiće pospite šećerom u prahu i poslužite.

Savjet: Ako niste u mogućnosti kupiti oguljene bademe, evo kako ćete ih jednostavno oguliti. Bademe s kožicom stavite u plitku posudu ili tavu s kipućom vodom i kratko prokuhajte. Ohladite ih u hladnoj vodi, a zatim prstima uklonite kožicu.

ŠEĆERU BAJ-BAJ

Jedna slatka briga manje