Vegeta

Crni papar zrno

Vegeta maestro crni papar zrno 3d

Marokanska janjeća juha

Juha od janjetine nije toliko udomaćena u našim krajevima, ali se tradicionalno jede u Maroku. Pripremite je uz dodatak kupusa, slanutka i leće, a nezaobilazni su začini šafran i đumbir.

  • 120 min
  • Jednostavno
  • 4;6 osobe
Marokanska janjeća juha

Sastojci

Priprema

  1. Očišćeni i oprani slanutak namačite 12 sati u mlakoj vodi, a očišćenu i opranu leću 2 sata u hladnoj vodi.
  2. Janjetinu narežite na veće komade, a glavicu kupusa na četvrtine.
  3. Janjetinu i kupus stavite u lonac, dodajte nasjeckani luk, kokošje kocke, maslinovo ulje, papar u zrnu, đumbir i šafran koji ste prije toga razmutili u malo vruće vode. Sastojke u loncu prelijte vodom i juhu zakipite.
  4. Stavite vezicu peršina i juhu kuhajte polupoklopljenu na laganoj vatri dok meso gotovo ne omekša.
  5. Slanutak kuhajte dok ne omekša, a leću skuhajte u posoljenoj vodi, ocijedite i pokapajte limunovim sokom.
  6. Potkraj kuhanja u juhu umiješajte kuhanu leću i ocijeđeni slanutak.

Posluživanje: Poslužite toplo.

Savjet: Umjesto da leću kuhate, možete ju zamijeniti već kuhanom iz limenke.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 501 kcal / 2.094 kJ
Masti 15,42 g
Ugljikohidrati 42,33 g
Vlakna 18,21 g
Bjelančevine 49,78 g
Sol 0,37 g
Vitamin A 250,08 μg
Vitamin E 2,12 mg
Vitamin C 50,32 mg
Niacin 20,62 mg
Kalij 1.261,28 mg
Kalcij 132,87 mg
Fosfor 588,33 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Ručak na odmoru

Okačite kuhaču o klin