Oblatne s orasima

Nipošto nemojte podcjenjivati kolače s oblatnom. Uz trud koji iziskuju i izvrsne namirnice podjednak je i učinak. Kocke antauer izvrsno će pristajati uz čaj ili kavu. Recept je isproban i prilagođen prema originalu recepta iz zbirke recepata “Kolači uz adventske košarice” članica Hrvatsko-austrijske kulturne zajednice iz Varaždina.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Oblatne s orasima

Sastojci

  • 5 jaja
  • 150 g kristal šećera
  • 250 g mljevenih oraha
  • 50 g čokolade
  • 100 g grožđica
  • 1 oblatna

Za kremastu smjesu

Za glazuru

  • 80 g maslaca
  • 100 g čokolade

Priprema

  1. Žumanjke pjenasto izmiješajte sa šećerom. Dodajte mljevene orahe, naribanu čokoladu i grožđice. Na kraju lagano umiješajte čvrsti snijeg od bjelanjaka.
  2. U lim stavite oblatnu, ulijte pripremljenu smjesu i pecite u pećnici, zagrijanoj na 180°C, 25-30 minuta.
  3. Na pari otopite maslac, šećer i vanilin šećer dok se ne dobije kremasta smjesa.
  4. Kad se smjesa malo rashladi, rasporedite je preko ohlađenog tijesta.
  5. Za glazuru, maslac otopite na laganoj vatri. Dodajte čokoladu natrganu na kockice i miješajte pjenjačom dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
  6. Kolač ohladite i prelijte pripremljenom glazurom.

Posluživanje: Kolač narežite na ploške i poslužite uz kavu ili čaj.

Savjet: Umjesto čokoladne glazure, kolač možete posuti grubo narezanim orasima.

ADIO ADITIVI!

Poznata jela bez nepoznatih sastojaka