Oblatne s orasima
- Recept by coolinarika.com -Nipošto nemojte podcjenjivati kolače s oblatnom. Uz trud koji iziskuju i izvrsne namirnice podjednak je i učinak. Kocke antauer izvrsno će pristajati uz čaj ili kavu. Recept je isproban i prilagođen prema originalu recepta iz zbirke recepata “Kolači uz adventske košarice” članica Hrvatsko-austrijske kulturne zajednice iz Varaždina.
Priprema
Žumanjke pjenasto izmiješajte sa šećerom. Dodajte mljevene orahe, naribanu čokoladu i grožđice. Na kraju lagano umiješajte čvrsti snijeg od bjelanjaka. U lim stavite oblatnu, ulijte pripremljenu smjesu i pecite u pećnici, zagrijanoj na 180°C, 25-30 minuta. Na pari otopite maslac, šećer i vanilin šećer dok se ne dobije kremasta smjesa. Kad se smjesa malo rashladi, rasporedite je preko ohlađenog tijesta. Za glazuru, maslac otopite na laganoj vatri. Dodajte čokoladu natrganu na kockice i miješajte pjenjačom dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Kolač ohladite i prelijte pripremljenom glazurom.
Posluživanje: Kolač narežite na ploške i poslužite uz kavu ili čaj.
Savjet: Umjesto čokoladne glazure, kolač možete posuti grubo narezanim orasima.