Integralni kruh iz pekača

Tajna popularnosti pekača je u cjenovnoj dostupnosti, jednostavnoj pripremi, uštedi vremena i činjenici da svježi kruh možete imati kada god poželite. Uz dobre recepte i sastojke, kruh iz pekača nameće se kao ozbiljna konkurencija klasičnom.

  • 785 min
  • Jednostavno
Integralni kruh iz pekača

Sastojci

  • 100 g Raženog brašna Podravka
  • 1 ½ žličica Kvasac instant Dolcela
  • 40 g maslaca
  • 420 ml vode
  • 2 žličice šećera
  • 1 žličica soli
  • 2 žlice lanenih sjemenki
  • 30 g pšeničnih klica
  • 40 g zobenih pahuljica
  • 300 g Polubijelog brašna Podravka
  • 100 g ječmenog brašna
  • 100 g Graham brašna Podravka

Priprema

  1. U posudu pekača stavite kvasac, dodajte brašna, zobene pahuljice, pšenične klice, lanene sjemenke, sol i šećer. Na kraju dodajte vodu i maslac.
  2. Pekač poklopite i odaberite program za pečenje kruha (whole wheat), program za dizanje (bake raisin) i veličinu kruha (extra large).
  3. Uključite tipku start npr. u 19 sati, da bi vam kruh bio pečen sljedeće jutro u 8 sati. (Radnja na ovom programu traje najduže 13 sati).
  4. Nakon 13 sati pekač će se zvučno oglasiti. Stisnite stop, isključite iz struje i izvadite kruh iz pekača.

Posluživanje: Poslužite uz nareske i sireve.

Savjet: Ovaj kruh može stajati i nekoliko dana i bit će svjež upravo zbog svojih sastojaka. Sve sastojke dodajte onim redoslijedom koji odgovara radu vašeg pekača.

ADIO ADITIVI!

Poznata jela bez nepoznatih sastojaka