Pržgona juha (Ajnpreh juha)
- Recept by coolinarika.com -Pržgona juha je ništa drugo do prežgane ili ajnpren juhe na lokvarski način. A od pripreme “juhe svih juha” ništa jednostavnije. Sigurno ste se s njom upoznali tijekom dijetnih režima, a buba li vas “buška”, izbacite mast.Recept je isproban i prilagođen prema originalu ustupljenom od Udruge “Ljubitelji lokvarskih starina”.

Priprema
Na zagrijanoj masti popecite brašno do zlatnožute boje. Dodajte vodu, sol, kim i juhu uz stalno miješanje zakipite. Juhu kuhajte na laganoj vatri 3-4 minute, a zatim umiješajte razmućena jaja i nastavite kuhati oko 3 minute.
Posluživanje: Juhu poslužite toplu sa popečenim kockicama kruha.
Savjet: Potkraj kuhanja se po želji može dodati žlica jabučnog octa. Ukoliko imate crijevnih problema, brašno za ovu juhu popecite bez masnoće i nemojte dodavati jaja.