Tripice alla romana

Tripice alla romana mogle bi zavesti i gorljive protivnike tripica. Tripicama društvo prave crno vino i ovčji sir, a za višestruko gurmansko veselje su se pobrinuli klinčić, mažuran i svježa metvica. Nismo li vam rekli… Recept je isproban i prilagođen prema originalu iz kuharice La Cucina Romana, Puligraf, Rim.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Tripice alla romana

Sastojci

  • 150 g mrkve
  • 120 g luka
  • 60 g stabljike celera
  • 700 g prokuhalih telećih tripica
  • sol
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 300 ml Passate Podravka
  • 1 Goveđa kocka Podravka
  • 150 ml crnog vina
  • ½ žličice mažurana
  • prstohvat klinčića u prahu

Za posipavanje

  • 60 g naribanog ovčjeg sira
  • 1 žličica narezane svježe metvice

Priprema

  1. Povrće očistite, operite i krupno narežite.
  2. Tripice narežite na komade i zajedno s pripremljenim povrćem stavite u lonac. Posolite i ulijte toliko vode da pokrije sadržaj u loncu. Kuhajte pokriveno oko 30 minuta.
  3. Tripice i povrće ocijedite. Tripice narežite na uske trakice, a povrće usitnite u električnoj sjeckalici.
  4. U drugoj posudi na zagrijanom ulju dodajte passatu, goveđu kocku, crno vino, tripice, mažuran, klinčić, povrće i kuhajte još desetak minuta.

Posluživanje: Pospite ovčjim sirom i metvicom te poslužite toplo.

Savjet: Ovo jelo treba biti gusto, zato pažljivo dozirajte količinu vode.

Gulaš

Inspirirani tradicijom