Podravka

Passata

Passata 500 hr

Tripice alla romana

Tripice alla romana mogle bi zavesti i gorljive protivnike tripica. Tripicama društvo prave crno vino i ovčji sir, a za višestruko gurmansko veselje su se pobrinuli klinčić, mažuran i svježa metvica. Nismo li vam rekli… Recept je isproban i prilagođen prema originalu iz kuharice La Cucina Romana, Puligraf, Rim.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
  • 4 osobe
Tripice alla romana

Sastojci

  • 150 g mrkve
  • 120 g luka
  • 60 g stabljike celera
  • 700 g prokuhalih telećih tripica
  • sol
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 300 ml Passate Podravka
  • 1 Goveđa kocka Podravka
  • 150 ml crnog vina
  • ½ žličice mažurana
  • prstohvat klinčića u prahu

Za posipavanje

  • 60 g naribanog ovčjeg sira
  • 1 žličica narezane svježe metvice

Priprema

  1. Povrće očistite, operite i krupno narežite.
  2. Tripice narežite na komade i zajedno s pripremljenim povrćem stavite u lonac. Posolite i ulijte toliko vode da pokrije sadržaj u loncu. Kuhajte pokriveno oko 30 minuta.
  3. Tripice i povrće ocijedite. Tripice narežite na uske trakice, a povrće usitnite u električnoj sjeckalici.
  4. U drugoj posudi na zagrijanom ulju dodajte passatu, goveđu kocku, crno vino, tripice, mažuran, klinčić, povrće i kuhajte još desetak minuta.

Posluživanje: Pospite ovčjim sirom i metvicom te poslužite toplo.

Savjet: Ovo jelo treba biti gusto, zato pažljivo dozirajte količinu vode.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 411 kcal / 1.718 kJ
Masti 21,83 g
Ugljikohidrati 16,09 g
Vlakna 3,66 g
Bjelančevine 32,21 g
Sol 0,44 g
Vitamin A 11.734,00 μg
Vitamin D 27,51 μg
Vitamin C 21,05 mg
Niacin 6,53 mg
Kalij 108,62 mg
Kalcij 202,75 mg
Fosfor 297,06 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Čokolada

Zadovoljstvo na kvadrat