Kruh

Kruh naš svagdašnji

Tortilje od pšeničnog brašna

Izvorno meksičko jelo tortilja dijeli se na kukuruznu i tortilju od pšeničnog brašna. Svoju opću prihvaćenost i slavu tortilja može zahvaliti jednostavnosti pripreme, praktičnosti i okusu koji je po ukusu svakog nadjeva.

  • 30 min
  • Srednje zahtjevno
Tortilje od pšeničnog brašna

Sastojci

Priprema

  1. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i soli. Prelijte rastopljenim maslacem i toplom vodom i uz pomoć električne miješalice zamijesite mekano tijesto. Ostavite stajati na sobnoj temperaturi oko 2 sata.
  2. Premjestite i razdijelite na 10 komada.
  3. Oblikujte kuglice koje razvaljajte na pobrašnjenoj površini u vrlo tanko tijesto (promjera 13-15 cm).
  4. Pažljivo prenesite na nenauljenu teflon tavu i pecite 20 sekundi s jedne strane, okrenite, pecite 20 sekundi, opet okrenite i još kratko pecite.
  5. Pečene tortilje prekrijte krpom da se ne osuše.

Posluživanje: Ovako pripremljene tortilje možete puniti različitim nadjevima poput piletine, mljevenog mesa, povrća i sl.

Savjet: Prije punjenja tortilje kratko zagrijte na teflon tavi dok ne omekane i postanu savitljive.Ovo možete i zamrznutiZamrzavanje: Ohlađene tortilje zapakirajte u najlonske vrećice koje zatvorite aparatom za zavarivanje ili ih privežite na krajevima kako se tortilje ne bi osušile.Odmrzavanje: Odmrznite ih u hladnjaku ili na sobnoj temperaturi dok ne omekšaju.Trajnost: do 60 dana.

Puding

Zadrhtite od uzbuđenja