Puding

Zadrhtite od uzbuđenja

Torta kokos

Torta od kokos pudinga s tamnim čokoladnim biskvitom idealna je za ljubitelje ljetnog okusa s dekorom od borovnica.

  • 40 min
  • Jednostavno
Torta kokos

Sastojci

Priprema

  1. Mješavinu za kolač uspite u posudu i dodajte jaja, ulje i 150 ml vode. Promiješajte el. miješalicom u jednoličnu smjesu pa umiješajte bademe i čokoladne zvjezdice.
  2. Tijesto izlijte u maslacem namazan kalup za torte ø24 cm. Pecite biskvit u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 25 minuta.
  3. Kad je biskvit pečen pripremite puding. Prašak za puding pomiješajte sa šećerom, kokosovim brašnom i malo mlijeka (2-3 žlice). Preostalom mlijeku dodajte slatko vrhnje i zagrijte do vrenja, maknite s vatre i umiješajte pripremljeni puding.
  4. Vratite na vatru i kuhajte 1-2 minute. U puding dodajte maslac narezan na listiće.

Posluživanje: Prije posluživanja na tortu nanesite slatko vrhnje istučeno u šlag i ukrasite borovnicama.

Savjet: Umjesto borovnica možete staviti jagode.

BEZGLUTENSKA HRANA

Mala, a tako nezgodna bjelančevina