Rolada od mljevenog mesa
- Recept by coolinarika.com -Zanimljiva rolada od mljevenog mesa, umaka i jaja, pečena na panceti uz miješano povrće pretvorit će ovu kombinaciju u pravi kraljevski obrok.
![Rolada od mljevenog mesa](https://podravkaiovariations.azureedge.net/1e28333a-631f-11eb-b514-0242ac12005f/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Na zagrijanom ulju popržite luk, dodajte mljeveno meso, nasjeckani češnjak, peršin i jednu žlicu Vegete. Pržite dok meso ne dobije lijepu boju, pa prebacite u dublju zdjelu da se hladi. Također tvrdo skuhajte 5 jaja. Žemlje namočene u toploj vodi i dobro ocijeđene natrgajte na veće komade. Dodajte im vrhnje, 1 sirovo jaje, prašak za pecivo, brašno i krušne mrvice. Malo posolite i popaprite. Kalup premažite uljem i obložite tankim šnitama pancete. Izlijte polovicu smjese u kalup, poredajte kuhana jaja i izlijte ostatak smjese. Pecite na 200° C oko 15 minuta pa još 45 minuta na 180° C. Pečeno pustite da se malo ohladi u kalupu, a zatim istresite na tanjur za posluživanje.
Posluživanje: Poslužite uz kuhani kraljevski mix.
Savjet: Roladu ćete puno jednostavnije pripremiti u kalupu nego ručno.