Komorač u košuljici

Hrskave i zlatnožute ploškice komorača izgledaju poput malih sunašca, jednako veselo i optimistično! “Košuljice” im sadrže i malo ribanoga sira, što im daje još “topliju” aromu. Poslužite uz lagani umak s kiselim vrhnjem.

  • 35 min
  • Jednostavno
Komorač u košuljici

Sastojci

Za posluživanje

  • 200 ml kiselog vrhnja

Priprema

  1. Komorač narežite na ploške, posolite i ostavite stajati 10-ak minuta.
  2. Brašno pomiješajte sa žumanjcima, mlijekom, Vegetom i naribanim sirom. Smjesu dobro izmiješajte, a na kraju umiješajte čvrsti snijeg od bjelanjaka.
  3. Komorač obrišite papirnatim ubrusom.
  4. Svaku plošku komorača umočite u pripremljenu smjesu i pržite na zagrijanom ulju dok komorač ne poprimi zlatnožutu boju.

Posluživanje: Komorač u košuljici stavite na upijajući papir i poslužite uz kiselo vrhnje.

Savjet: Ulje za prženje zagrijte, a kad u ulje stavite komorač, smanjite temperaturu.

Žitarice

Vrijedne vaše pažnje