Waffli na štapiću

Iako ih često povezujemo s američkim doručkom, domovina vafla smatra se zapadna Europa pa su nekima poznatiji kao belgijski vafli. Uz dodatak meda, voća ili čokolade postaju ukusan desert. Iskušajte ih u varijanti bez glutena i to poslužene na štapiću.

  • 25 min
  • Jednostavno
Waffli na štapiću

Sastojci

  • 40 g šećera
  • 2 jaja
  • 1 žlica poprženih listića badema
  • 1 žlica nasjeckanih lješnjaka
  • mješavina orašastih plodova:
  • 50 g tamne čokolade
  • 50 g bijele čokolade
  • drveni štapići za sladoled
  • 80 g otopljenog maslaca (ili ulja)
  • 250 ml mlijeka
  • ½ žličice Dolcela Praška za pecivo
  • 150 g Podravka Glatkog brašna

Posluživanje

  • nekoliko žlica meda
  • sezonsko voće

Priprema

  1. Jaja i šećer pjenasto izmiješajte i umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i mlijekom. Smjesu ostavite stajati 30 minuta na sobnoj temperaturi, a potom umiješajte maslac.
  2. Smjesu ulijte u kalupe waffle i pecite u aparatu za vafle ovisno o svom aparatu.
  3. Waffle stavite na ravni tanjur, po 2 zajedno te otopljenu čokoladu lagano nanesite preko waffla, odnosno išarajte ih.
  4. Prvo ih išarajte jednom, a zatim drugom čokoladom i pospite orašastim plodovima.
  5. Za drugu varijantu, vafle stavite na ravni tanjur i nakapajte medom. Po njemu pospite narezano voće.

Posluživanje: Vafle na štapiću poslužite odmah tople.

Savjet: U jesenjoj varijanti koristite banane, kivi, nar, bobice bijelog grožđa, jabuku narezanu na kockice, a u drugim godišnjim dobima, voće koje dozrijeva u toj sezoni.

Rajčica

Za rajske užitke