Srnetina na lovački

Intenzivno srneće meso najukusnije je dobro začinjeno i pripremljeno na lovački način, te posluženo uz kuhanu palentu. Dobro mu pristaje crno vino, a kuriozitet recepta su suhe šljive, koje jelu daju posebnu aromu.

  • 100 min
  • Srednje zahtjevno
Srnetina na lovački

Sastojci

Za marinadu

  • 100 ml vinskog octa
  • 100 ml vode
  • 2 češnja češnjaka

Priprema

  1. Srneće meso narežite na veće kocke i zalijte mješavinom octa i vode. Dodajte češnjak i ostavite marinirati nekoliko sati ili preko noći.
  2. Na ulju popecite sitno narezan luk, dodajte meso koje ste prethodno izvadili iz marinade i popecite ga.
  3. Dodajte naribanu mrkvu, lovorov list, zrna borovice, narezane šljive, papar i Vegetu.
  4. Pirjajte na laganoj vatri (oko sat i pol) u poklopljenoj posudi uz podlijevanje vodom dok meso ne omekša.
  5. Pred kraj umiješajte koncentrat rajčice i crno vino, pa pirjajte dok umak ne postigne željenu gustoću.

Posluživanje: Poslužite uz kuhanu palentu.

Savjet: Srnetina je intenzivnog okusa i mirisa, pa ju je potrebno dobro začiniti.Ovo možete i zamrznutiZamrzavanje: Jelo pripremite do 5. koraka postupka, ohladite i razdijelite u posudice, zapakirajte i zamrznite.Odmrzavanje: Preko noći jelo ostavite u hladnjaku, stavite ga potom u posudu s malo vode i lagano zagrijavajte. Dodajte koncentrat rajčice i vino, prema 5. koraku, i kratko propirjajte. Trajnost: 60 do 90 dana.

OD VIŠKA GLAVA BOLI

Nek okus dođe u fokus