Čokoladna mousse torta s jagodama

Jagode i čokolada savršena su kombinacija, a samo pola sata dijeli vas od ostvarenja sna – čokoladne mousse torte s jagodama.

  • 30 min
  • Jednostavno
Čokoladna mousse torta s jagodama

Sastojci

Za podlogu:

  • 75 g otopljenog maslaca
  • 150 g keksa s kakaom
  • 300 g jagoda

Za kremu:

Za čokoladni ganache:

  • 75 g tamne čokolade
  • 100 ml slatkog vrhnja

Za posluživanje:

  • nekoliko jagoda za dekoraciju
  • kakao u prahu

Priprema

  1. Kekse sameljite u multipraktiku ili izmrvite pomoću bata za meso pa pomiješajte s maslacem. Smjesu utisnite u dno nauljenog kalupa Ø 22-24 cm.
  2. Na kekse složite cijele očišćene jagode, rezanom stranom prema dolje.
  3. U posudi za miksanje pomiješajte mlijeko i ohlađeno slatko vrhnje. Uspite mješavinu za kremu i eektričnom miješalicom lagano promiješajte te nastavite miješati 5 minute (najvećom brzinom).
  4. Kremu odmah nanesite preko jagoda, poravnajte površinu pa dobro ohladite, najmanje 2 sata.
  5. Čokoladu sitno nasjeckajte pa prelijte vrućim slatkim vrhnjem. Promiješajte dok ne dobijete sjajni ganache, a zatim ga prelijte preko ohlađene torte.
  6. Tortu ohladite još 15-ak minuta, pažljivo skinite obruč kalupa te pospite kakaom i ukrasite jagoda-ma.

Posluživanje: Poslužite ohlađeno.

Savjet: Ako želite ubrzati postupak, upotrijebite već mljevene kekse.

Puding

Zadrhtite od uzbuđenja