Čokoladna mousse torta s jagodama
- Recept by coolinarika.com -Jagode i čokolada savršena su kombinacija, a samo pola sata dijeli vas od ostvarenja sna – čokoladne mousse torte s jagodama.

Priprema
Kekse sameljite u multipraktiku ili izmrvite pomoću bata za meso pa pomiješajte s maslacem. Smjesu utisnite u dno nauljenog kalupa Ø 22-24 cm. Na kekse složite cijele očišćene jagode, rezanom stranom prema dolje. U posudi za miksanje pomiješajte mlijeko i ohlađeno slatko vrhnje. Uspite mješavinu za kremu i eektričnom miješalicom lagano promiješajte te nastavite miješati 5 minute (najvećom brzinom). Kremu odmah nanesite preko jagoda, poravnajte površinu pa dobro ohladite, najmanje 2 sata. Čokoladu sitno nasjeckajte pa prelijte vrućim slatkim vrhnjem. Promiješajte dok ne dobijete sjajni ganache, a zatim ga prelijte preko ohlađene torte. Tortu ohladite još 15-ak minuta, pažljivo skinite obruč kalupa te pospite kakaom i ukrasite jagoda-ma.
Posluživanje: Poslužite ohlađeno.
Savjet: Ako želite ubrzati postupak, upotrijebite već mljevene kekse.