Zimovanje

Uz Podravku nema zime!

Kapanci sa sirom i slaninom

Kakvim prilogom danas osvježiti menú? Bilo koji oblik tijesta bit će toplo dočekan, zato za promjenu gladnim ukućanima ponudite kapance! Pomiješani sa sirom i kockicama od slanine poslužit će i kao samostalno jelo!

  • 40 min
  • Srednje zahtjevno
  • 4 osobe
Kapanci sa sirom i slaninom

Sastojci

Priprema

  1. Brašno stavite u dublju zdjelu, dodajte Vegetu i jaja. Postupno umiješajte vodu i kuhačom zamijesite mekano tijesto. Ostavite da odstoji oko 15 minuta.
  2. Vodu posolite i zakipite. Iznad posude s kipućom vodom stavite cjedilo s velikim rupama.
  3. Na cjedilo stavite dio smjese za kapance, pa kuhačom potiskujte tijesto u kipuću vodu. Kuhajte ih oko 8 minuta i izvadite šupljikavom žlicom. Na isti način skuhajte preostalo tijesto.
  4. Maslac otopite u široj tavi, dodajte kuhane kapance, vrhnje i kratko prokuhajte (1-2 minute).
  5. Umiješajte svježi kravlji sir i pospite slaninom narezanom na kockice, koju ste prethodno popekli u tavi bez masnoće.

Posluživanje: Pospite nasjeckanim peršinom i poslužite uz zelenu salatu.

Savjet: Trgance možete poslužiti kao samostalno jelo ili kao prilog mesnim jelima s umacima ili jelima od divljači.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 558 kcal / 2.332 kJ
Masti 25,19 g
Ugljikohidrati 61,10 g
Vlakna 2,08 g
Bjelančevine 20,30 g
Sol 5,46 g
Vitamin A 862,59 μg
Vitamin D 23,53 μg
Vitamin C 6,28 mg
Niacin 8,62 mg
Kalij 266,61 mg
Kalcij 109,94 mg
Fosfor 255,50 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Gulaš

Inspirirani tradicijom