Matovilac salata

Ah, taj Mato Vilac! Kad se pojavi u vrtu, znamo da ni topliji dani više nisu daleko. Onaj jesenski može se jesti skoro cijele zime jer je otporan na hladnoću. Cjenjeniji je širih listova, a dobra je “partija” pire-krumpiru, grahu, pečenim paprikama…

  • 15 min
  • Jednostavno
Matovilac salata

Sastojci

  • 300 g salate matovilac

Za salatni preljev

  • 3 žlice ulja
  • 2 žlice jabučnog octa
  • ½ žličice Vegete

Priprema

  1. Matovilac operite u nekoliko voda, dobro ga ocijedite i pospite Vegetom.
  2. Ulje pomiješajte s octom i prelijte salatu.

Posluživanje: Salatu lagano izmiješajte i poslužite.

Savjet: Salatu matovilac operite pod mlazom vode.

Začini inspiracije

Monozačini