Cannelloni
- Recept by coolinarika.com -Slojevita kombinacija okusa za istinske gurmane! Šuplji valjci od tjestenine, cannelloni, punjeni su mesnim nadjevom sa sirom i mladim lukom, te zapečeni s umakom od rajčice. Toplo preporučujemo kao prijedlog za večeru s prijateljima!

Priprema
Na ulju kratko popecite mladi luk narezan na kolutiće. Dodajte mljeveno meso, Vegetu, pa pirjajte podlijevajući vodom oko 20 minuta. Nakon toga dodajte vrhnje, vino, naribane sireve i narezani vlasac. Sve zajedno kratko prokuhajte, malo ohladite i ovim nadjevom nadjenite cannellone .Cannellone položite u uljem namazanu vatrostalnu posudu i prelijte umakom od rajčice, a pripremite ga na sljedeći način:passatu pomiješajte s vodom, dodajte Vegetu, narezanu čili papričicu i šećer.Kratko prokuhajte i prelijte preko cannellona , pospite naribanim sirom, pokrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 210°C oko 20 minuta.
Posluživanje: Cannellone poslužite uz zelenu salatu.
Savjet: Pred kraj pečenja foliju maknite, a cannellone još kratko zapecite.Ovo možete i zamrznutiZamrzavanje: Pripremite nadjev prema 1. i 2. koraku postupka, napunite kanelone i zamrznite ih u aluminijskim posudicama.Odmrzavanje: Umak od rajčica pripremite prema 3. koraku. Zamrznute kanelone poškropite s malo vode i pecite na 180°C oko 20 minuta, zatim ih prelijte umakom, pospite parmezanom i pecite još 10 minuta na 220°C.Trajnost: 30 do 60 dana.