Cannelloni

Slojevita kombinacija okusa za istinske gurmane! Šuplji valjci od tjestenine, cannelloni, punjeni su mesnim nadjevom sa sirom i mladim lukom, te zapečeni s umakom od rajčice. Toplo preporučujemo kao prijedlog za večeru s prijateljima!

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Cannelloni

Sastojci

  • 2 žlice naribanog sira parmezana
  • 16 cannellona

Za nadjev

  • 400 g mljevenog mesa
  • 3-4 žlice ulja
  • 2 žličice Vegete
  • 40 g naribanog sira parmezana
  • 40 g naribanog sira grojera
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 50 ml vina
  • 1 žlica narezanog vlasca
  • 80 g mladog luka (bijeli dio)

Za umak od rajčice

Priprema

  1. Na ulju kratko popecite mladi luk narezan na kolutiće. Dodajte mljeveno meso, Vegetu, pa pirjajte podlijevajući vodom oko 20 minuta.
  2. Nakon toga dodajte vrhnje, vino, naribane sireve i narezani vlasac. Sve zajedno kratko prokuhajte, malo ohladite i ovim nadjevom nadjenite cannellone.
  3. Cannellone položite u uljem namazanu vatrostalnu posudu i prelijte umakom od rajčice, a pripremite ga na sljedeći način: passatu pomiješajte s vodom, dodajte Vegetu, narezanu čili papričicu i šećer.
  4. Kratko prokuhajte i prelijte preko cannellona, pospite naribanim sirom, pokrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 210°C oko 20 minuta.

Posluživanje: Cannellone poslužite uz zelenu salatu.

Savjet: Pred kraj pečenja foliju maknite, a cannellone još kratko zapecite.Ovo možete i zamrznutiZamrzavanje: Pripremite nadjev prema 1. i 2. koraku postupka, napunite kanelone i zamrznite ih u aluminijskim posudicama.Odmrzavanje: Umak od rajčica pripremite prema 3. koraku. Zamrznute kanelone poškropite s malo vode i pecite na 180°C oko 20 minuta, zatim ih prelijte umakom, pospite parmezanom i pecite još 10 minuta na 220°C.Trajnost: 30 do 60 dana.

Gulaš

Inspirirani tradicijom