Srdele Savor alla Triestina

Hedonizmu sklon mediteranski temperament i te kako zna iz hrane izvući ono najbolje i najukusnije. Pečenim srdelama namijenjen je pikantni savor (marinada) koji će ih učiniti aromatičnijima i lakše probavljivima.

  • 40 min
  • Jednostavno
Srdele Savor alla Triestina

Sastojci

Priprema

  1. Srdele dobro očistite, odrežite im glave, operite ih i posušite.
  2. Uvaljajte ih u brašno i pecite na polovici ugrijanog maslinova ulja. Pečene srdele stavite na upijajući papir, kako bi se upila suvišna masnoća.
  3. Na preostalom maslinovu ulju popecite na ploške narezani luk dok ne postane staklast i zalijte s malvazijom i octom. Dodajte Vegetu i listove lovora, pa kratko prokuhajte.
  4. Srdele stavite u dublju zdjelu, prelijte marinadom, ohladite i stavite u hladnjak.

Posluživanje: Poslužite hladno i ukrasite ploškama limuna.

Savjet: Na isti način možete pripremiti i veću plavu ribu, samo je narežite na manje dijelove.

ADIO ADITIVI!

Poznata jela bez nepoznatih sastojaka