Juha od povrća i zobenih pahuljica

Oko 10 posto prehrane trebale bi činiti juhe, što znači 1-2 zdjelice juhe svakog dana. Zimi juhe pripremajte tako da sve sastojke stavite u hladnu vodu jer na taj način povrće više grije organizam.

  • 40 min
  • Jednostavno
Juha od povrća i zobenih pahuljica

Sastojci

Za temeljac

  • kore povrća
  • ljuske luka
  • ½ žličice soli
  • 200 g sitno narezanog poriluka
  • 200 g naribane mrkve
  • 1 Vegeta Maestro lovor
  • 50 g zobenih pahuljica
  • 1 l vode
  • tvrdi dijelovi kupusa i cvjetače
  • korjenčići mladog luka i poriluka

Za posluživanje

  • ½ žlice nasjeckanog peršina
  • ½ žlice narezanog bosiljka

Priprema

  1. U hladnu vodu stavite povrće i kuhajte 15 minuta. Povrće bacite, a tekućinu koju ste dobili iskoristite kao temeljac.
  2. Zobene pahuljice kratko popecite u suhoj posudi i ohladite.
  3. Popečene pahuljice zalijte hladnim temeljcem, po potrebi dodajte još vode, lovorov list, poriluk, mrkvu, sol i kuhajte 10-ak minuta.

Posluživanje: Poslužite posuto peršinom i bosiljkom.

Savjet: Ako želite pojačati okus juhe, pri kuhanju temeljca dodajte još namočenu kombu algu i svježi đumbir.

OD VIŠKA GLAVA BOLI

Nek okus dođe u fokus