Tuna s patlidžanima
- Recept by coolinarika.com -Nekomplicirano, a ukusno jelo punog okusa poslužite kao glavno jelo s prilogom od riže, tjestenine ili svježe salate od rajčica. Među iznimno zdravim sastojcima ističu se pinjoli bogati vitaminom E, esencijalnim uljima i aminokiselinama.

Priprema
Patlidžane narežite na kocke, malo posolite i ostavite stajati oko 10 minuta, a zatim dobro isperite pod mlazom vode i posušite na upijajućem papiru. Na 50 ml maslinova ulja kratko popecite luk narezan na ploške, dodajte patlidžane, Vegetu, protisnuti češnjak i sve zajedno pirjajte 10-15 minuta. U drugoj tavi na preostalom maslinovu ulju popecite tunu narezanu na kockice, dodajte pinjole, passatu , Vegetu pa pirjajte oko 10 minuta.Tuni dodajte pripremljene patlidžane, promiješajte, dodajte vino, nasjeckani peršin pa sve zajedno kratko prokuhajte.
Posluživanje: Tunu s patlidžanima poslužite uz kuhanu rižu ili tjesteninu.
Savjet: Pinjole možete prije upotrebe popeći na tavi, a zatim dodati popečenoj tuni.