Tuna s patlidžanima

Nekomplicirano, a ukusno jelo punog okusa poslužite kao glavno jelo s prilogom od riže, tjestenine ili svježe salate od rajčica. Među iznimno zdravim sastojcima ističu se pinjoli bogati vitaminom E, esencijalnim uljima i aminokiselinama.

  • 50 min
  • Srednje zahtjevno
Tuna s patlidžanima

Sastojci

  • 2 češnja češnjaka
  • 600 g tune
  • sol
  • 30 g pinjola
  • 100 ml Passate Podravka
  • 2 žličice Vegete
  • 100 ml bijelog vina
  • 1 vezica peršina
  • 400 g patlidžana
  • 100 ml maslinova ulja
  • 80 g luka
  • 1 žličica Vegete

Priprema

  1. Patlidžane narežite na kocke, malo posolite i ostavite stajati oko 10 minuta, a zatim dobro isperite pod mlazom vode i posušite na upijajućem papiru.
  2. Na 50 ml maslinova ulja kratko popecite luk narezan na ploške, dodajte patlidžane, Vegetu, protisnuti češnjak i sve zajedno pirjajte 10-15 minuta.
  3. U drugoj tavi na preostalom maslinovu ulju popecite tunu narezanu na kockice, dodajte pinjole, passatu, Vegetu pa pirjajte oko 10 minuta.
  4. Tuni dodajte pripremljene patlidžane, promiješajte, dodajte vino, nasjeckani peršin pa sve zajedno kratko prokuhajte.

Posluživanje: Tunu s patlidžanima poslužite uz kuhanu rižu ili tjesteninu.

Savjet: Pinjole možete prije upotrebe popeći na tavi, a zatim dodati popečenoj tuni.

Sportski život

U zdravoj hrani, zdrav duh