Fino varivo s piletinom
- Recept by coolinarika.com -U ovome će varivu uživati i djeca, čak i ako nisu pretjerano sklona povrću. Za pripremu izdvojite nešto više od pola sata i dobit ćete ukusno jelo “sa žlicom” koje će vas ugodno zagrijati u hladne zimske dane.

Priprema
Pileća prsa narežite na kockice i popecite na zagrijanom ulju. Dodajte protisnuti češnjak, Vegetu i pirjajte podlijevajući vodom 10-ak minuta. Nakon toga umiješajte zamrznuto povrće, passatu , bosiljak, metvicu i dodajte 600 ml vode.Kuhajte 10 minuta i pred kraj kuhanja umiješajte Gussnel koji ste razmutili u malo vode. Pustite da sve još jednom zakipi.
Posluživanje: Tako pripremljeno varivo poslužite s popečenim kriškama kruha.
Savjet: Da bi ovo jelo bilo još aromatičnije, na kraju kuhanja dodajte žlicu maslinova ulja.