Punjene portobello gljive

Da gljive mogu biti i vrlo dekorativne uz to što su ukusne, dokazala je glumica Lana Barić u povodu Podravkinih 75 godina poslovanja. Punjene portobello gljive ukrašene ploškama tikvica pokazale su se dobitnom kombinacijom tražite li ideju za toplo predjelo bogatog okusa.

  • 30 min
  • Jednostavno
Punjene portobello gljive

Sastojci

Priprema

  1. Pažljivo i nježno četkicom za povrće ili krpom očistite svu prljavštinu s gljiva. Nemojte ih prati, jer će se napiti vode.
  2. Peteljke uklonite, a zatim prednji i stražnji dio svake gljive premažite s 2 žličice maslinovog ulja. Gljive stavite na pripremljeni lim za pečenje i lagano posolite.
  3. Peteljke očistite i narežite.
  4. Na 2 žlice zagrijanog maslinovog ulja stavite narezani mladi luk i narezanu pancetu. Kratko popecite uz miješanje, dodajte peteljke gljiva, nasjeckani češnjak i kratko pirjajte.
  5. Pospite Vegetom BIO i popaprite. Zatim maknite s vatre, dodajte krem sir i izmiješajte.
  6. Smjesom nadjenite gljive, a po vrhu pospite naribanim parmezanom.
  7. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta.
  8. Za to vrijeme, na nauljenoj tavi popecite ploške tikvica.

Posluživanje: Tople punjene gljive poslužite ukrašene ploškama tikvica.

Savjet: Umjesto ricotte i parmezana, možete koristiti razne sireve (koje imate u hladnjaku) i začiniti Vegeta Maestro mljevenim chilijem.

BILJE ZA OBILJE

Više okusa bez pokusa