Punjene portobello gljive
- Recept by coolinarika.com -Da gljive mogu biti i vrlo dekorativne uz to što su ukusne, dokazala je glumica Lana Barić u povodu Podravkinih 75 godina poslovanja. Punjene portobello gljive ukrašene ploškama tikvica pokazale su se dobitnom kombinacijom tražite li ideju za toplo predjelo bogatog okusa.

Priprema
Pažljivo i nježno četkicom za povrće ili krpom očistite svu prljavštinu s gljiva. Nemojte ih prati, jer će se napiti vode. Peteljke uklonite, a zatim prednji i stražnji dio svake gljive premažite s 2 žličice maslinovog ulja. Gljive stavite na pripremljeni lim za pečenje i lagano posolite. Peteljke očistite i narežite. Na 2 žlice zagrijanog maslinovog ulja stavite narezani mladi luk i narezanu pancetu. Kratko popecite uz miješanje, dodajte peteljke gljiva, nasjeckani češnjak i kratko pirjajte. Pospite Vegetom BIO i popaprite. Zatim maknite s vatre, dodajte krem sir i izmiješajte. Smjesom nadjenite gljive, a po vrhu pospite naribanim parmezanom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta. Za to vrijeme, na nauljenoj tavi popecite ploške tikvica.
Posluživanje: Tople punjene gljive poslužite ukrašene ploškama tikvica.
Savjet: Umjesto ricotte i parmezana, možete koristiti razne sireve (koje imate u hladnjaku) i začiniti Vegeta Maestro mljevenim chilijem.