Govedina stroganoff

Iako se govedina stroganoff često poslužuje uz široke rezance, možete pokušati i s drugim vrstama tjestenine ili nekima od omiljenih priloga.

  • 35 min
  • Jednostavno
Govedina stroganoff

Sastojci

Priprema

  1. U tavi zagrijte maslac i na njemu popecite sitno nasjeckan luk. Dodajte meso narezano na trakice i popecite. Zatim dodajte protisnuti češnjak i uz podlijevanje vodom pirjajte dok meso ne omekša.
  2. Dodajte na listiće narezane šampinjone, kratko pirjajte i ulijte malo mlake vode. Umiješajte Vegetu, crni papar, svježe mljeveni muškatni oraščić i nastavite pirjati.
  3. Pred kraj dodajte senf, sitno narezane kisele krastavce i u vrhnju razmućeno škrobno brašno. Pirjajte da dobijete umak željene gustoće te po potrebi posolite.

Posluživanje: Poslužite s kuhanom tjesteninom (pljukanci ili tagliatelle).

Savjet: Koristite mlado meso i tanko narezano da je brže gotovo.

OD VIŠKA GLAVA BOLI

Nek okus dođe u fokus