Prosena kaša po podravski

Žitarice su nekada u Podravini značile “biti i ne biti”, a danas ih ponovno otkrivamo kao zdrave i praktične namirnice. Volite li intenzivniji okus, prosenoj kaši dodajte špek.

  • 30 min
  • Jednostavno
Prosena kaša po podravski

Sastojci

  • 2 žlice ulja
  • 90 g luka
  • 1 žličica Vegete
  • 2 češnja češnjaka
  • 300 g prosa

Za posluživanje

Priprema

  1. Na ulju popecite sitno nasjeckani luk, dodajte opranu kašu, pospite Vegetom i kuhajte uz podlijevanje vodom 15-ak minuta.
  2. Pred kraj kuhanja dodajte protisnuti češnjak.
  3. Špek kratko popecite na ulju.

Posluživanje: Kašu poslužite s popečenim špekom.

Savjet: Ovo jelo možete poslužiti kao malo jelo uz zelenu salatu ili kao prilog uz pečenje.

ADIO ADITIVI!

Poznata jela bez nepoznatih sastojaka