Fritaja s mladim lukom i tikvicama
- Recept by coolinarika.com -Baš kao i u modi, kulinarstvo često “reciklira” dobre stare kombinacije. Fritaja je jedna od takvih. S naribanim parmezanom, bosiljkom, maslinovim uljem i glavnim sastojcima, pečena u pećnici, tek će zablistati novim sjajem.

Priprema
Na mješavini rastopljenog maslaca i maslinova ulja popecite mladi luk koji ste prethodno narezali na trake. Dodajte tikvice narezane na ploške, pirjajte oko 10 minuta, a zatim ohladite. Jaja istucite pjenjačom, dodajte Vegetu, naribani sir, narezani bosiljak i ohlađenu mješavinu tikvica i luka. Kalup (vel. 15×15 cm i dubine oko 10 cm) namažite maslacem, pospite brašnom i u njega izlijte pripremljenu smjesu. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180-200°C oko 20 minuta.
Posluživanje: Fritaju pospite svježe naribanim parmezanom i poslužite kao toplo predjelo ili glavno jelo sa zelenom salatom.
Savjet: Iako vam je to jednostavnije, jaja nemojte miksati jer će fritaja biti ukusnija.