Fritaja s mladim lukom i tikvicama

Baš kao i u modi, kulinarstvo često “reciklira” dobre stare kombinacije. Fritaja je jedna od takvih. S naribanim parmezanom, bosiljkom, maslinovim uljem i glavnim sastojcima, pečena u pećnici, tek će zablistati novim sjajem.

  • 30 min
  • Jednostavno
Fritaja s mladim lukom i tikvicama

Sastojci

  • maslac za premazivanje kalupa
  • 20 g maslaca
  • Oštrog brašna Podravka
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 250 g mladog luka (bijeli dio)
  • 6-7 jaja
  • 150 g tikvica
  • 1 žlica svježe narezanog bosiljka
  • 1 žlica Vegete
  • 60 g grubo naribanog parmezana

Priprema

  1. Na mješavini rastopljenog maslaca i maslinova ulja popecite mladi luk koji ste prethodno narezali na trake.
  2. Dodajte tikvice narezane na ploške, pirjajte oko 10 minuta, a zatim ohladite.
  3. Jaja istucite pjenjačom, dodajte Vegetu, naribani sir, narezani bosiljak i ohlađenu mješavinu tikvica i luka.
  4. Kalup (vel. 15×15 cm i dubine oko 10 cm) namažite maslacem, pospite brašnom i u njega izlijte pripremljenu smjesu.
  5. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180-200°C oko 20 minuta.

Posluživanje: Fritaju pospite svježe naribanim parmezanom i poslužite kao toplo predjelo ili glavno jelo sa zelenom salatom.

Savjet: Iako vam je to jednostavnije, jaja nemojte miksati jer će fritaja biti ukusnija.

Začini inspiracije

Monozačini