Juha od boba i mahuna

Juha od boba i mahuna zbog svoje energetske i prehrambene vrijednosti može biti i samostalnim jelom. Jednostavne pripreme, obogaćena esencijalnim začinima i povrćem ova će juha biti izvrsnim izvorom vitamina i minerala.

  • 45 min
  • Jednostavno
Juha od boba i mahuna

Sastojci

  • 100 g sitne tjestenine za minestrone
  • 500 g Žutih mahuna smrznutih Podravka
  • 1 žlica Dvostrukog koncentrata rajčice Podravka
  • 1 kg boba
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 150 g male mlade mrkve
  • 200 g korabice
  • 1 žlica Vegete
  • 1 mladi luk
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • 1 žlica narezanog kopra

Priprema

  1. Mladi bob oljuštite od komuški, prelijte ga kipućom vodom, pustite da se malo ohladi pa mu, trljajući ga među dlanovima, skinite kožicu.
  2. Mahune očistite, narežite i operite. Mrkvu i korabicu ogulite i narežite na kockice.
  3. Na zagrijanom maslinovu ulju popecite mladi luk narezan na kolutiće i protisnuti češnjak, zalijte vodom, a kad zakipi, dodajte očišćeno i narezano povrće i Vegetu.
  4. Pred kraj kuhanja dodajte koncentrat rajčice, tjesteninu, peršin i kopar i kuhajte još desetak minuta.

Posluživanje: Juhu od mahuna poslužite odmah.

Savjet: Zbog boba koji je bogat bjelančevinama i njegove velike energetske vrijednosti ovu ukusnu juhu od mahuna možete poslužiti kao samostalno jelo.Ovo možete i zamrznutiZamrzavanje: Juhu pripremite do 4. koraka. Ohladite je, rasporedite po obrocima u odgovarajuće posude s poklopcem ili plastične vrećice i zamrznite.Odmrzavanje: Posude ili vrećice s juhom nakratko uronite u vruću vodu kako bi se zamrznuta juha odvojila od stijenki. Zatim je prebacite u posudu s malo vode i zagrijavajte na laganoj vatri dok se ne otopi. Dodajte joj sastojke iz 4. koraka i poslužite.Trajnost: 90 dana.

Žitarice

Vrijedne vaše pažnje