Juha od boba i mahuna
- Recept by coolinarika.com -Juha od boba i mahuna zbog svoje energetske i prehrambene vrijednosti može biti i samostalnim jelom. Jednostavne pripreme, obogaćena esencijalnim začinima i povrćem ova će juha biti izvrsnim izvorom vitamina i minerala.

Priprema
Mladi bob oljuštite od komuški, prelijte ga kipućom vodom, pustite da se malo ohladi pa mu, trljajući ga među dlanovima, skinite kožicu. Mahune očistite, narežite i operite. Mrkvu i korabicu ogulite i narežite na kockice. Na zagrijanom maslinovu ulju popecite mladi luk narezan na kolutiće i protisnuti češnjak, zalijte vodom, a kad zakipi, dodajte očišćeno i narezano povrće i Vegetu. Pred kraj kuhanja dodajte koncentrat rajčice, tjesteninu, peršin i kopar i kuhajte još desetak minuta.
Posluživanje: Juhu od mahuna poslužite odmah.
Savjet: Zbog boba koji je bogat bjelančevinama i njegove velike energetske vrijednosti ovu ukusnu juhu od mahuna možete poslužiti kao samostalno jelo.Ovo možete i zamrznutiZamrzavanje: Juhu pripremite do 4. koraka. Ohladite je, rasporedite po obrocima u odgovarajuće posude s poklopcem ili plastične vrećice i zamrznite.Odmrzavanje: Posude ili vrećice s juhom nakratko uronite u vruću vodu kako bi se zamrznuta juha odvojila od stijenki. Zatim je prebacite u posudu s malo vode i zagrijavajte na laganoj vatri dok se ne otopi. Dodajte joj sastojke iz 4. koraka i poslužite.Trajnost: 90 dana.