Musaka od tikvica i puretine
- Recept by coolinarika.com -Ponekad je pripremajući obroke na dnevnoj bazi vrlo teško biti originalan. Stoga slijedi mali doprinos ljubiteljima novotarija i bijelog mesa za stolom: musaka od tikvica i puretine, u kojoj je mjesto i šampinjonima.
Priprema
Na zagrijano maslinovo ulje stavite mljevenu puretinu i kratko popecite. Dodajte šampinjone narezane na listiće pa sve zajedno pirjajte oko 15 minuta. Sadržaj Fanta isipajte u vode pomiješanu sa vrhnjem te lagano miješajte dok umak ne zavri i kuhajte 1 minutu. Uzdužno narezane ploške tikvica uvaljajte u brašno i kratko popecite na ulju. U namašćenu vatrostalnu zdjelu slažite redom tikvice, zatim meso, a završite redom tikvica. Prelijte pripremljenim umakom i posipajte naribanim sirom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta.
Posluživanje: Poslužite s kiselim vrhnjem ili jogurtom.
Savjet: Želite li izdašniju musaku, tikvice pohajte u smjesi jaja, brašna i mlijeka.