Musaka od tikvica i puretine

Ponekad je pripremajući obroke na dnevnoj bazi vrlo teško biti originalan. Stoga slijedi mali doprinos ljubiteljima novotarija i bijelog mesa za stolom: musaka od tikvica i puretine, u kojoj je mjesto i šampinjonima.

  • 50 min
  • Srednje zahtjevno
Musaka od tikvica i puretine

Sastojci

  • 300 g purećih prsa
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 150 g šampinjona
  • sol
  • 600 g tikvica
  • 50 g Glatkog brašna Podravka
  • 1 vrećica Fanta zapečeno povrće
  • 250 ml vode
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • 40 g naribanog sira ribanca

Priprema

  1. Na zagrijano maslinovo ulje stavite mljevenu puretinu i kratko popecite. Dodajte šampinjone narezane na listiće pa sve zajedno pirjajte oko 15 minuta.
  2. Sadržaj Fanta isipajte u vode pomiješanu sa vrhnjem te lagano miješajte dok umak ne zavri i kuhajte 1 minutu.
  3. Uzdužno narezane ploške tikvica uvaljajte u brašno i kratko popecite na ulju.
  4. U namašćenu vatrostalnu zdjelu slažite redom tikvice, zatim meso, a završite redom tikvica. Prelijte pripremljenim umakom i posipajte naribanim sirom.
  5. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta.

Posluživanje: Poslužite s kiselim vrhnjem ili jogurtom.

Savjet: Želite li izdašniju musaku, tikvice pohajte u smjesi jaja, brašna i mlijeka.

Puding

Zadrhtite od uzbuđenja